Klæder skaber folk (siger man)

Klæder skaber folk…(siger man)

 

 

Gør de nu også det?

Ingen tvivl at noget af det første vi bemærker ved en person er deres tøj, altså hvilken stil,

Er det modebevist, er det rent, nyt osv.

 

Heller ingen tvivl om at modeverdenen har fundet vej ind i den ultra konservative cykelsport, hvor der er skrevet bøger om etiketten ved sporten. Altså hvilken farve sokker, hvor lange må de være, hvad farve skal buskerne have osv. Osv.

Man kan sågar definere hvilken type cyklist det er, Triatleter skiller sig noget ud…, Hipster cykelrytterne ligeledes, og man hører til om MAMILER (midleagemeninlycra) Jooo meningerne er mange.

Og man har det her begreb inden for den inkarnerede kreds der hedder ”LIRENS” og hvad er det så ? DER tror jeg man skal være længe i gamet før man virkeligt får en mening og begreb om hvad der er lirens, og i høj grad hvad der IKKE er.

Men det er en stil, et varemærke, som er svært at definere.

Et eksempel kunne være Sagan, han ER lirens! Men er han også stilist på cyklen ? nej egentligt ikke, og han er vel tit også lige lovligt langhåret og langskægget, men har sin egen stil, og så kører han stærkt…. Det hjælper gevaldigt på det.

 

Jeg har altid haft noget med farven på mine cykelsko, jeg er ligeglad, bare de er hvide…

Ikke særligt praktisk, men jeg elsker at kigge ned på de hvide sko når jeg træder i pedalerne.

Andre farver ser underligt ud syntes jeg, har i år kørt en del i guld sko… er du gal de vagte opsigt! Og mange havde en mening, det var også formålet, da det var et nyt brand jeg gerne ville have ind på markedet J

 

Men først og fremmest er cykeltøj jo i høj grad funktionelt tøj, og meget er sket siden jeg som dreng startede min karriere med uldtøj! Bevares moderne Merino uld er ved at få enormt fat, da det er et fantastisk materiale, men det var altså ikke det vi kørte i.

Der er også sket meget bare fra jeg kørte som prof, de flagrende ærmer er erstattet af ultra tight sidende (og enormt lækkert) materiale.

Man bruger i dag materialer som: DimpleLite; Air Lite, Tech Mesh, og mange andre høj teknologiske former for lycra.

En high end cykeltrøje kan i dag bestå af mange forskellige paneler, alt afhængigt af hvor de sidder på trøjen, front, bag, lommer, siden. Og hvilket vejr de er beregnet til. Mange af materialerne er ultra elastiske 4 vejs, men det er feks. Ikke altid hensigtsmæssigt ved feks. Lommerne, da disse hurtigt kan komme til at hænge.

Bukserne er selvfølgeligt yderst vigtige, da man ofte skal sidde længe i og på dem.

Der er man også kommet langt fra det natur vaskeskind jeg startede med… det kunne godt blive rimeligt stift!

I dag er der mange forskellige typer ”skind” eller pude om man vil, alt efter hvor langt man kører, hvor meget man vejer, hvilket køn (der er jo forskelligheder her J)

Mange går meget op i hvilken pude, og det er også vigtigt, men næsten ligeså vigtigt er vinklen og stoffet den er syet i, det er der mange der glemmer. Buksen skal for alt i verdenen sidde tæt i skridtet, ellers bliver det noget hø….

 

Hvad der er sket helt vildt meget indenfor er vinter/regn beklædningen, sådan et uldsæt som jeg startede med, blev forholdsvist vådt, og TUNGT! SÅ fik man regnfrakker der var de rene plastik poser som man slet ikke kunne ånde i, og som flagrede helt vildt i vinden, så meget for aerodynamik…

I dag er et materiale som feks. Event helt fantastisk! Regn og vindtæt, men samtidigt åndbart.

Og så kan man få det til at sidde ret tæt, så man også kan køre race med det.

Generelt er tøjet blevet meget tyndere og bedre, før i tiden lignede man Michelin manden når det var koldt, det behøver man ikke i dag.

Det er altid vigtigt at tage flere lag på, så kan man hele tiden regulere om man er tilpas eller ej.

Også handsker samt skoovertræk er blevet noget bedre, jeg elsker feks. Her når det bliver rigtigt koldt at have disse ”krappe klør” på, altså 3 fingers handsker. Efter mange år med forfrosne hænder og fødder, får jeg hurtigt hvid på de selv samme. Simpelthen fordi jeg ikke kan holde varmen, der hjælper de altså super godt.

Man kan i dag også få lækre sokker, jeg bruger selv merino uldsokker, de koster lidt mere, men er alle pengene værd.

 

Så mit råd må værre: giv den gas, find din egen stil, og gå efter de rigtige materialer, ja det koster lidt mere, men det gør cykeloplevelsen meget bedre… så måske skaber klæder folk ?

 

Se mere: Teamtøj

kontakt: Kontakt

Bo Hamburger